Verblijf in Kreta

verblijf_in_kreta.jpg

Kreta is onder de Nederlanders en Belgen een populaire vakantiebestemming, en dan heb ik het niet alleen over de jongeren die in grote getale gaan feesten in Chersonissos. Ook voor stellen, gezinnen met kinderen en alleenstaanden is een vakantie op Kreta heerlijk. Maar wat je misschien niet beseft is dat Kreta groot is; van oost naar west is het Griekse eiland maar liefst ruim 200 kilometer breed! Vandaar dat je tijdens een verblijf in Kreta enorm veel variatie zal ontdekken.

Noord Kreta staat bijvoorbeeld bekend om de bruisende badplaatsen Chersonissos en Malia; zeer populair onder Nederlandse en Britse jongeren, hoewel er ook stranden zijn bij hotels die voor gezinnen met kinderen ideaal zijn. Zuid Kreta is minder druk en daarom prettig als je vooral op zoek bent naar rust tijdens je vakantie. Waar je verblijf in Kreta ook is, je vindt er altijd ruim voldoende accommodaties; van appartementen en bed&breakfasts tot luxe hotels en vakantieparken.

Zon, strand en nog veel meer!

Een verblijf in Kreta is ondenkbaar zonder strand. Gelukkig heeft het eiland ruim duizend kilometer kustlijn met schitterende baaien en diverse soorten stranden. Geniet van fraaie zandstranden en kiezelstranden die bijna altijd omgeven door een prachtige natuur maar in ieder geval altijd aan het azuurblauwe, koele zeewater grenzen! Daarnaast zijn er vele dorpjes, haventjes en andere plaatsen waar je kunt genieten van wandelen, uit eten gaan, eeuwenoude bezienswaardigheden bekijken en spannende excursies. 

 

Je ziet dus dat je van een verblijf in Kreta precies zo kunt genieten als je wil; Kreta heeft gewoon alles! Meer lezen over Kreta? Kijk op deze website!